Asset 2Asset 5Asset 6Asset 3Asset 2 1Asset 4

Early Childhood Music Schedule

When registering your child, please enroll using your child’s name (not the parent’s name).  If you have difficulty registering, please call TCU’s Extended Education Office at 817-257-7132.

If you have any questions about registration, contact Extended Education at 817-257-7132 (M – F, 9 – 5 pm)

Register

 

Janis Janes, Early Childhood Coordinator of TCU Music Preparatory Division
Telephone: 817-257-6134
Email: j.janes@tcu.edu

January 16 – May 5

When registering — choose “Enroll someone else” and enter your child’s name (not the parent’s name). If you have difficulty registering, Please call TCU’s Extended Education Office — 817-257-7132.

No Classes
January 15, Martin Luther King, Jr Day (Makeup Day is May 7)
March 12-17, Spring Break Holiday (scheduled into your calendar-no makeups needed)
March 30-31, Easter Weekend (Makeup Days are May 11 &12)

Priority registration for students currently enrolled in Fall 2017 classes
Tuesday, November 7 at 9 am – Monday,  December 4  at 5 pm

Open enrollment for new and returning students begins
Tuesday, December 5 at 9 am

Register Online

 

Download the Spring 2018 Schedule

Download the Spring 2018 Calendar

MONDAY
Time/Location Class Teacher Length
9:00am Mixed Ages 0-4yr Sarah/Samie 30 min
9:45am Mixed Ages 0-4yr Sarah/Samie 30 min
10:30am Mixed Ages 0-4yr Sarah/Samie 30 min
11:15am Mixed Ages 0-4yr Sarah/Samie 30 min
NEW 12:30 pm Babies 0-8m Janis 30 min
4:00pm
12 weeks
Rhythm Kids L1 (ages 4-5) Janis 45 min
5:00pm Mixed Ages 0-4yr Janis 30 min
5:45pm Mixed Ages 0-4yr Janis 30 min
6:30pm Mixed Ages 0-4yr Janis 30 min
TUESDAY
Time/Location Class Teacher Length
9:15am Mixed Ages 0-4yr Janis/Meg 30 min
10:00am Mixed Ages 0-4yr Janis/Meg 30 min
10:30 am
12 weeks
*GENERATIONS
James L. West Alz.
Sarah 45 min
10:45am Mixed Ages 0-4yr Janis/Meg 30 min
11:30am Mixed Ages 0-4yr Janis/Meg 30 min
4:45pm Mixed Ages 0-4yr Janis 30 min
5:30pm
12 weeks
Rhythm Kids L2
(ages 5-7)
Janis 45 min
6:30pm Mixed Ages 0-4yr Janis 30 min
*Generations Class at James L. West Alzheimer's Center-1111 Summit Ave., Fort Worth, Teacher-Sarah, Tuesdays Jan 23-April 17, 10:30-11:15am, Mixed Ages 0-4yr 45 min.
WEDNESDAY
Time/Location Class Teacher Length
9:00am Mixed Ages 0-4yr Janis/Meg 30 min
9:45am Mixed Ages 0-4yr Janis/Meg 30 min
10:30am Mixed Ages 0-4yr Janis/Meg 30 min
11:15am Mixed Ages 0-4yr Janis/Meg 30 min
4:15pm
12 weeks
Rhythm Kids L2
(ages 5-7)
Meg/Lauren 45 min
5:15pm Mixed Ages 0-4yr Meg/Lauren 30 min
6:00pm Mixed Ages 0-4yr Meg/Lauren 30 min
THURSDAY
Time/Location Class Teacher Length
9:15am Mixed Ages 0-4yr Janis/Meg 30 min
10:00am Mixed Ages 0-4yr Janis/Meg 30 min
10:15am
10 weeks
GENERATIONS**
Wellington in NRH
Sarah 45 min
10:45am Mixed Ages 0-4yr Janis/Meg 30 min
11:30am Babies 0-8m Janis/Meg 30 min
3:15 pm Mixed Ages 0-4yr Lauren 30 min
4:00pm Mixed Ages 0-4yr Samie/Lauren 30 min
4:45pm Mixed Ages 0-4yr Samie/Lauren 30 min
5:30pm
12 weeks
Rhythm Kids L1
(ages 4-5)
Janis 45 min
6:30pm
10 weeks
Guitar Class for Grownups Samie/Lauren 60 min
**Generations Class at -The Wellington - 6150 Glenview Dr., NRH, Teacher-Sarah, Thursdays Jan 25-April 5, 10:15-11:00 am , Mixed Ages 0-4yr - 45 min.

Guitar Class - Learn songs from the BELLS collection - dates 2/1-4/12

FRIDAY
Time/Location Class Teacher Length
9:00am Mixed Ages 0-4yr Jennifer/Meg 30 min
9:45am Mixed Ages 0-4yr Jennifer/Meg 30 min
10:30am Mixed Ages 0-4yr Jennifer/Meg 30 min
11:15am Mixed Ages 0-4yr Jennifer/Meg 30 min
SATURDAY
Time/Location Class Teacher Length
9:15am Mixed Ages 0-4yr Samie/Sarah 30 min
10:00am Mixed Ages 0-4yr Samie/Sarah 30 min
10:45am Mixed Ages 0-4yr Samie/Sarah 30 min
11:30am Mixed Ages 0-4yr Samie/Sarah 30 min

Classes listed with one teacher will have an assistant or team teacher.

August 21 – December 9

No Classes
September 4 – Labor Day (Makeup Day is November 20th)
November 21-25 – Thanksgiving Break (scheduled into your calendar-no makeups needed!)

MONDAY
Time/Location Class Teacher Length
9:00am Mixed Ages 0-4yr Sarah/Samie 30 min
9:45am Mixed Ages 0-4yr Sarah/Samie 30 min
10:30am Mixed Ages 0-4yr Sarah/Samie 30 min
11:15am Mixed Ages 0-4yr Sarah/Samie 30 min
**4:00pm 12 weeks Rhythm Kids L1 (ages 4-5) Janis 45 min
5:00pm Mixed Ages 0-4yr Janis 30 min
5:45pm Mixed Ages 0-4yr Janis 30 min
6:30pm Mixed Ages 0-4yr Janis 30 min
TUESDAY
Time/Location Class Teacher Length
9:15am Mixed Ages 0-4yr Janis/Meg 30 min
10:00am Mixed Ages 0-4yr Janis/Meg 30 min
10:45am Mixed Ages 0-4yr Janis/Meg 30 min
11:30am Mixed Ages 0-4yr Janis/Meg 30 min
12:30pm Babies 0-8m Janis/Meg 30 min
4:45pm Mixed Ages 0-4yr Janis 30 min
**5:30pm 12 weeks Rhythm Kids L2
(ages 5-7)
Janis 45 min
6:30pm Mixed Ages 0-4yr Janis 30 min
Generations Class at James L. West Alzheimer's Center-1111 Summit Ave., Fort Worth
Teacher-Sarah
Tuesdays Sept. 12 - Dec. 5
10:30-1:15am
Mixed Ages 0-4yr 45 min. CODE - MP17F03A

Generations Class at - TBD
Thursdays Sept 14 - Dec. 7
10:15-11:00am
Mixed Ages 0-4yr - 45 min. CODE - MP17F03B

**Rhythm Kids is a new curriculum that we are continuing to pilot for Music Together. This class is only offered for 12 WEEKS. The materials will be offered at a discounted rate. Please see the ECM landing page and tuition page for more details about the class and tuition. Class dates are September 5th - November 30th.

WEDNESDAY
Time/Location Class Teacher Length
9:00am Mixed Ages 0-4yr Janis/Meg 30 min
9:45am Mixed Ages 0-4yr Janis/Meg 30 min
10:30am Mixed Ages 0-4yr Janis/Meg 30 min
11:15am Mixed Ages 0-4yr Janis/Meg 30 min
**4:15pm 12 weeks Rhythm Kids L2
(ages 5-7)
Meg/Lauren 45 min
5:15pm Mixed Ages 0-4yr Meg/Lauren 30 min
6:00pm Mixed Ages 0-4yr Meg/Lauren 30 min
THURSDAY
Time/Location Class Teacher Length
9:15am Mixed Ages 0-4yr Janis/Meg 30 min
10:00am Mixed Ages 0-4yr Janis/Meg 30 min
10:45am Mixed Ages 0-4yr Janis/Meg 30 min
11:30am Babies 0-8m Janis/Meg 30 min
**2:15pm 12 weeks Rhythm Kids L1
(ages 4-5)
Jennifer 45 min
4:00pm Mixed Ages 0-4yr Samie/Lauren 30 min
4:45pm Mixed Ages 0-4yr Samie/Lauren 30 min
**5:30pm 12 weeks Rhythm Kids L1
(ages 4-5)
Janis 45 min
6:30pm 10 weeks Guitar Class for Grownups Samie/Lauren 60 min
Guitar Class - Learning songs from the Bongos Collection - Dates 9/7-11/9
FRIDAY
Time/Location Class Teacher Length
9:00am Mixed Ages 0-4yr Jennifer/Meg 30 min
9:45am Mixed Ages 0-4yr Jennifer/Meg 30 min
10:30am Mixed Ages 0-4yr Jennifer/Meg 30 min
11:15am Mixed Ages 0-4yr Jennifer/Meg 30 min
3:45pm Mixed Ages 0-4yr Samie 30 min
4:30pm Mixed Ages 0-4yr Samie 30 min
SATURDAY
Time/Location Class Teacher Length
9:15am Mixed Ages 0-4yr Samie/Sarah 30 min
10:00am Mixed Ages 0-4yr Samie/Sarah 30 min
10:45am Mixed Ages 0-4yr Samie/Sarah 30 min
11:30am Mixed Ages 0-4yr Samie/Sarah 30 min

Classes listed with one teacher will have an assistant or team teacher.